Gaveæsken - hvad er der i den?

Gaveæsken

Du får besøg af en god ven, som du ikke har set i lang tid, Du brygger the og finder kage frem, og snart sidder I og hyggesludrer, som I plejer. Du er glad.

Din ven giver dig nu en gave, og du bliver overrasket, på den gode måde. Gaven er fint pakket ind i rødt papir, med bånd og sløjfe og det hele. 

Du vejer gaven mellem hænderne, kigger på den, drejer den lidt rundt, ryster den forsigtigt. Du smiler og bliver mere og mere nysgerrig efter at se, hvad den flotte æske indeholder. Hvad kan det dog være?

Du går nu igang med at fjerne sløjfe, bånd og papir. Endelig kan du åbne æsken og se, hvad din ven har fundet på at give dig...

Kom nu til sagen

Denne lille historie viser i princippet de 3 elementer, min nye model består af.

Modeller er, i sagens natur, ikke selve sagen. Lige som gaveæsker ikke er selve gaven. En model er en præsentation (eller en repræsentation) af en sag.

Det kan være et billede, en indpakning, en historie, en metafor eller en tegning. Det kan være en kasse, en struktur, en forklædning eller noget andet - noget vi kan se, noget vi "kan tage og føle på", veje og vurdere.

Lige som gaven i dette tilfælde, er "selve sagen" nemlig oftest usynlig eller gemt. Pakket ind i noget, tilsløret eller skjult i en tågedis. Uhåndgribelig, ufattelig eller uvirkelig.

Til gengæld kan du selv gøre alt synligt, håndgribeligt eller virkeligt. Men du må selv fjerne indpakningen og løfte låget, for at se selve sagen, komme ind til sagens kerne og få fat i gaven.

Indsigt med udsigt

Og det er, kort fortalt, det min model kan hjælpe dig med. Gøre dig i stand til at gennemskue hvilken som helst sag og se det rigtige indhold - uanset indpakningens form, farve, struktur og konsistens.

Du skal bare selv gøre det nødvendige, selv tage action, selv pakke sagen ud.

Historier er gode at bruge, når du vil fortælle om en sag, der kan være svær at forklare. De har dog den ulempe, at der er mange ord og sætninger. Og ord og sætninger er i sig selv er indpakning.

Nogen har også engang sagt, at ét billede siger mere en 1000 ord - så måske en skitse, en tegning eller et foto vil hjælpe?

Det overvejer jeg lige til næste gang...

Kærlig hilsen

Poul


PS. Jeg fik engang en snydegave af min bror. Det var en rigtig flot gaveæske, men der var ingenting indeni, kun sammenkrøllet avispapir. Den joke husker jeg ham stadig for (og elsker ham alligevel, den lille joker).Invitation
Mere inspiration fra Poul Jeritslev
Kontakt Motivaco for mere info

This article in English English version: The Red Gift Box