2015: Dalai Lama, virksomhedskonsulent

Tolerance

 

Næsten nytår. Næsten klar til det næste?

Fra Mindfulness til Heartfulness

Noget af det, jeg forudser for den nærmeste fremtid incl. 2015 er, at spiritualitet og åndelighed vinder frem alle steder - ledelse, produktion, marketing, salg og kundeservice - you name it.

Og Dalai Lama bliver måske den største ledelseskonsulent nogensinde. Uanset om han vil det eller ej...

Åndelighed bliver det næste "store", fordi vi er ved at finde ud af, at vi ikke kan tænke og teknologisere os meget videre i den menneskelige udvikling. Hvis vi vel at mærke ønsker, at verden skal fortsætte på en måde, så vi alle kan leve her.

Det at bruge menneskers spiritualitet som redskab er ikke noget nyt for magthavere. Vi ser det gennem hele menneskets historie.

Vi ser de levende eksempler og de dødelige konsekvenser af det hver eneste dag.

Ånden i værktøjskassen?

Spiritualitet og bevidsthed om dette er til gengæld ikke forbeholdt nogle få.

Det at gøre tanker synlige, var en gang forbeholdt de skriftkloge. Andre bestemte, hvad der kunne skrives om, eller om det skrevne kunne eller måtte udbredes til offentligheden. Og det var næste umuligt for almindelige mennesker at publicere en bog og få sit budskab ud til en større forsamling.

Sådan er det ikke mere. Vi har teknologien til det hele lige ved hånden - på tastaturet til vores pc, iPad eller mobiltelefon.

Du kan skrive, hvad du har lyst til, og du kan publicere det world-wide på brøkdele af et sekund, komplet med 4-farve fotos i professionelt printformat.

Nu er det ikke længere et spørgsmål, om vi kan - for det kan vi.

Men vil vi - og hvorfor?

Hvor ska' vi hen, du - og hvordan? Det er nogle af de spørgsmål, vi hver især bliver nødt til at overveje, udforske, tage stilling til.

Og svaret er det, vi kommer til at handle på fremover.

Fordi, hvis vi ikke selv gør det, vil andre gøre det for os.

Og fordi vi alle kan starte med os selv til en forandring, vil jeg slutte med endnu et leder-tip fra Dalai Lama:

"Be kind whenever possible. It is allways possible"

Du og dine ønskes et fantastisk 2015 :)

Kærlig hilsen

Poul
pj(at)motivaco.dk 

 

PS. Du er som altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du vil have en snak om noget, som du måske kan få mere ud af.

PPS. Du er også velkommen til at sende denne mail videre, hvis du mener, andre kan have glæde og få udbytte af indholdet. 

Tilmeld Motivaco Mailliste

Invitation